Strøm

Strøm

Vi tenker ofte på at vi har strøm, men kanskje ikke så mye på hvor mye strøm vi egentlig bruker. Når du trenger strøm er det viktig at du ikke bruker mer strøm enn du må, for å spare penger. Bryr du deg ikke om hvor mye strøm du bruker er det noe helt annet. Da kan du bare bruke i vei. Se på strømregningen din neste gang du får en for å sjekke hvor mye strøm du får og hvor mye strøm du har muligheten til å betale. Skal du betale så er det viktig at du gjør dette på en god måte. Om du synes du betaler for mye kan du bytte til noe som er billigere eller så kan du bruke mindre strøm. Strøm kan du alltid redusere bruken av. Det trenger ikke være så varmt inne, så mye å gjøre eller på andre måter spare litt strøm.

Begreper

Strøm er noe som har mye spesielt språk. Når du snakker med folk som kan litt om strøm så hører du sikker mye om det ene og det andre som du ikke kan så godt. Her er det viktig at du bruker tiden du har og at du bruker ørene. Hør hva folk sier og plukk det opp. Pass på at du skriver ting ned slik at du har full kontroll. Er det ting som du ikke vet så kan du bare spørre. Det er ikke noe problem å spørre så lenge du vet hva du spør etter. Ikke alle ting er like lett å huske eller kunne. Du er den som vet hva som skal til og derfor er det veldig viktig at du gjør dette. La oss ta en titt på avtaler. Her skjer det mye, men ikke alt er like lett å gjøre.

Avtaler

Vi har sett litt på begreper og hvordan begreper ofte gjør ting litt vanskeligere for deg. Om du ikke har noen begreper å forholde deg til så er det viktig at du bruker tiden din godt og fornuftig. Ikke tenk så mye på hvordan du bruker ordene selv så lenge du vet hva de står for. Ser vi først på avtalen om spotpriser så vet du og jeg at dette er et annet ord for markedspriser. De kunne godt ha sagt markedspriser. Det ville vært enklere, men også fint å gjøre noe med. Bruk tiden slik at du lærer deg forskjellen mellom en markedspris og en standard variabel kraftpris. Ordene sier mye. Kraftprisen varierer med andre ord i forhold til markedet men ikke like fort som markedet selv endrer på prisen. Det er variasjoner, men ikke like ofte. Kraftprisene endrer på seg hver time, det gjør ikke variable priser. Det er bra for dem som har dem. Liker du ikke variasjon kan du alltids ta en fast pris. Da slipper du å tenke på endringer og du gjør akkurat som du vil så lenge du betaler for strømmen, så let litt for å finne deg en billig strømleverandør.