Schæferhund Husky-blanding: historie, egenskaper og fakta

Innlegget er sponset

I den enorme og mangfoldige verdenen av hunderaser er det én spesiell hybrid som har fanget både hundeentusiasters og vanlige hundeeieres hjerter og fantasi. Forbered deg på å bli fascinert, for nå skal vi dykke ned i den fascinerende verdenen til schäferhund-husky-blandingen. 

Denne fengslende krysningen, som er kjent for sitt fantastiske utseende og sin bemerkelsesverdige personlighet, har en uimotståelig tiltrekningskraft som overgår de tradisjonelle hunderasene. Bli med oss på en ekstraordinær reise gjennom historien, der vi avdekker opprinnelsen, finner frem til de karakteristiske kjennetegnene og gleder oss over fascinerende fakta om denne ekstraordinære hybriden.

Historikk

Sammenlignet med cockapoo og labradoodle er german husky en krysning mellom schæferhund og siberian husky. Krysninger har eksistert så lenge vi kjenner til det – men de går ofte ubemerket hen.

Det er først i det siste at krysninger har begynt å tiltrekke seg mer oppmerksomhet enn tidligere. Blandingen av schäferhund og husky hadde eksistert lenge før den i det hele tatt fikk navnet gerberian shepsky!

Schäferhund-husky-blandingen er en dristig, intelligent og kraftig brukshund med et utseende som en ulv, og den er anerkjent av Dog Registry of America og American Canine Hybrid Club.

Schæferhund 

Schæferhundens opprinnelse går tilbake til slutten av 1800-tallet. Den aller første schäferhunden het Horand von Grafrath, og alle schäferhunder vi kjenner stammer opprinnelig fra ham.

Schäferhunden var den ideelle drømmen til den tyske hærkapteinen Max von Stephanitz. Den første hunden Stephanitz så som sin idealhund fikk navnet Horand von Grafrath.

Den amerikanske kennelklubben anerkjente offisielt rasen i 1908, og derfra er schäferhunden nå den nest mest kjente hunden i verden.

Husky 

Siberian husky nedstammer fra hunder som opprinnelig ble avlet frem som selskaps- og sledehunder av tsjuktsjiene i Nordøst-Sibir. Den særpregede kroppen og pelsen er skapt for det kalde klimaet i frosne områder.

Siberian huskyen fikk store overskrifter på 1900-tallet etter at en stafett med siberian huskyer vant et sledeløp på 659 miles på bare fem og en halv dag under ledelse av Leonhard Seppala.

Seppalas ledende husky, Balto, regnes fortsatt som en av de mest hedrede heltehundene etter 1925 under et livreddende medisinløp til Nome i Alaska, og har gjort huskyene populære og rangert dem som den 12. mest populære rasen i verden.

Finn det perfekte sammenleggbart hundebur til kjæledyret ditt til riktig pris. Handle et bredt utvalg av størrelser, farger og stiler for å finne den perfekte passformen til hunden din.

Shepskys utseende, personlighet, temperament og intelligens

View this post on Instagram

A post shared by German Shepherd | GSD (@german_.shepherd_)

Utseende

Ettersom både schäfer og siberian husky er mellomstore hunder med et ulvelignende utseende, kan du forvente lignende egenskaper hos avkommene deres.

Schäferhunden regnes som en mellomstor til stor hund. Hannene er vanligvis mellom 20 og 30 cm høye ved manken, mens tispene vanligvis er mindre, mellom 20 og 30 cm.

Begge kjønn ser imidlertid større ut enn andre hunder av samme høyde, ettersom de har veldig lange halser.

Siberian husky er mindre, med en mankehøyde på mellom 19 og 24 tommer og en gjennomsnittsvekt på mellom 15 og 20 kg. Hunnene er i den mindre enden av spekteret, og hannene er i den større enden.

Som et resultat av dette kan du forvente at shepskier er rundt det mindre intervallet for schæferhunder, med hanner som er mellom 22 og 25 tommer og tisper som er mellom 20 og 24 tommer høye.

Når det gjelder vekt, veier hanner gjerne mellom 15 og 20 kilo, mens tisper veier litt mindre, mellom 15 og 20 kilo.

Shepsky-valper har en tendens til å ha et karakteristisk ulvelignende utseende, med spisse ører og lange neser arvet fra begge foreldrene. Øynene er brune eller blå, og noen individer kan ha den karakteristiske doble øyenfargen som ofte forbindes med huskyer.

Begge foreldredyrene har en pels som er ideell for kaldere klima, så avkommet kan forvente dette. De har vanligvis en todelt pels med en tett, myk underpels og et annet lag med mer slitesterke dekkhår på toppen.

På samme måte som schæfere kan ha mellomlang til lang ytterpels, gjelder det samme for avkom av gerberian shepsky.

Shepskyens pels kan ha forskjellige farger, inkludert brun, svart, kremfarget, hvit og til og med nyanser av rødt og blått. De er nesten aldri ensfargede og vil nesten alltid være en blanding av minst to forskjellige farger.

En ting du kan forvente av alle Shepsky-pelshunder er at de røyter mye. Alle som er allergiske mot hundehår bør være forsiktige med å adoptere en shepsky!

Personlighet

Lojal, intelligent, vennlig, aktiv og kraftfull, kjærlig, verdig, god som vakthund og familiehund.

Schæferhund-husky-blandingen er en dristig og muskuløs hund, og fremstår ofte som en sunn hund man frykter. Imidlertid er gerberian shepsky rolig og blid, sammen med noen andre gode personlighets- og temperamentstrekk som gjør den til en flott kjæledyr- og arbeidskamerat.

Temperament og intelligens

Akkurat som alle gerberian shepsky-valper kan se forskjellige ut, kan de også ha forskjellige personligheter basert på egenskapene de har arvet fra foreldrene. Generelt har schæferhund-huskymixen et ideelt temperament.

De får sine vennlige, dumme og milde egenskaper fra husky-siden, mens de får lojalitet og tapperhet fra schäferhund-siden. Mens huskyer aldri møter en fremmed, er schäferhundene avventende. Kombinasjonen fører til en perfekt balanse. Når den er voksen, vil din gerberian shepky beskytte deg og vokte familien din mot alt – samtidig som den gir deg kjærlighet, kos og massevis av søte øyeblikk for livet!

De er gode sammen med barn og kan leve godt sammen med andre dyr når de sosialiseres fra de er små. Blandingsrasen German Shepherd Husky er utrolig intelligent og lærer raskt når den trenes opp på riktig måte.

Huskyer kan være sta og kjeder seg lett, mens schæferhunder elsker å lære nye ting og ha en jobb å gjøre. Hvis valpen din er mer husky, vil den kanskje foretrekke timevis med løping fremfor mental stimulering. Hvis den er mer schäfer, foretrekker den kanskje avanserte aktiviteter som luktarbeid. Hold for eksempel frem en leke eller godbit og la valpen lukte på den. Gjem deretter gjenstanden og la valpen snuse seg frem til den. Vær kreativ i treningen, og finn ut hva som fungerer best for deg og valpen din! Uansett trenger valpen rikelig med aktivitet – ca. 2 timer daglig som voksen.

Sørg for å holde din gerberian shepsky godt trent og mentalt stimulert for å unngå at den utvikler uønsket negativ atferd som bjeffing, hyl (en huskyfavoritt) og tygging.

Selv om de er et godt valg for aktive og eventyrlystne familier, er schæferhund-husky-blandinger sannsynligvis ikke godt egnet for førstegangseiere eller de som er ute av huset mesteparten av dagen.

Rasekrav for tyske Shepherd Husky Mix

Schæferhund Husky-blanding

Mat og kosthold

Denne store, svært aktive rasen krever et proteinrikt kosthold. Kaloribehovet varierer avhengig av alder, vekt, aktivitetsnivå og kjønn. En raskt voksende valp trenger for eksempel mer kalorier enn en voksen shepsky, og bør spise fôr som er spesielt utviklet for valper. På denne måten får de i seg alle næringsstoffene og vitaminene som er nødvendige for skjelett- og muskelvekst!

Aktive, voksne schæferhund-husky-blandinger trenger ca. 1700-2400 kalorier, mens mindre aktive og eldre hunder bare trenger 1300-1600 kalorier daglig. For å lette fordøyelsen og unngå farene for oppblåsthet og oppsvulming som er forbundet med begge raser, er det best å fordele måltidene på minst to ganger per dag. Shepkyer er energiske kjøttetere og trives best med et fôr som inneholder minst 22 % protein.

Det beste er å velge et høykvalitetsfôr som er beregnet på store raser. Husk å ta hensyn til spesielle godbiter i det daglige kaloribehovet!

Den sterke og atletiske schæferhundblandingen Husky krever et proteinrikt kosthold. Sørg for at fôret oppfyller følgende egenskaper:

 1. Gi minimum 25 % protein i kornbasert mat.
 2. Gi minimum 30 % protein i kornfrie matvarer.
 3. Gi et kosthold som er rikt på essensielle vitaminer og mineraler.
 4. Vær forsiktig med matvarer som inneholder vanlige allergener som lam og egg
 5. Gi hunden din kosttilskudd avhengig av blandingens alder.
 6. Schæferblandinger er kresne spisere, så se etter et merke som matcher hundens behov og prøv å holde fast ved det.
 7. Disse hundene har høy risiko for fordøyelsessykdommer. Så du må spørre veterinæren din om anbefalinger.

Trening

Som vi har nevnt, elsker disse lekne gutta trening og aktiviteter. Samle hele familien til en spasertur eller løpetur. Bytt stadig ut ruten, slik at Shepskyen din aldri kjeder seg. Andre anbefalinger inkluderer moderat til kraftig fysisk aktivitet minst 2 timer om dagen. De trives best i store, åpne områder og egner seg dessverre ikke som leilighetshunder.

Schæferhund-husky-blandinger trives best i et miljø der de kan leke, løpe og streife omkring. Selv om en stor hage er ideelt, er det ikke nok for denne svært aktive og energiske rasen! Det nye kjæledyret ditt vil trives best når det deltar i interaktive aktiviteter som hinderløyper og utfordrende puslespill.

Med mye kjærlighet og oppmerksomhet vil din gerberian shepsky finne seg til rette i en fin rutine med arbeid og lek. Sørg for å kose med den på slutten av en lang dag!

Trenger husky- og schæferblandinger mye trening og mosjon? Svaret er JA, JA, JA! Foreldrene deres er brukshunder, så de har uovertruffen energi og kan delta i fysiske aktiviteter uten å bli slitne. De trenger regelmessig trening for å opprettholde og forbedre styrken og utholdenheten. Du må som et minimum tilbringe mye tid utendørs med hunden din hver dag.

Hunden din trenger tid uten bånd. Hundeparker og inngjerdede luftegårder er gode steder for dette. En husky blandet med schæferhund som får leke fritt, holder seg lykkelig. Lek stimulerer også hunden mentalt. De kjeder seg når de ikke får nok mosjon og har en tendens til å vise uønsket atferd. De vil i økende grad bli frustrerte og bruke intelligensen sin til å gjøre slemme ting rundt huset ditt: grave opp, tygge på møbler og andre ting, hyle uavbrutt og prøve å rømme.

Du må finne tid til å mosjonere hunden selv når du er sliten. Hvilken stimulering eller mosjon hundene dine trenger, avhenger av deres motivasjon og temperament. Hvis de er mer siberian husky enn schæfer, foretrekker de kanskje å løpe i timevis hver dag fremfor å lære kommandoer. Men hvis de er mer schæferhunder, er de mer fornøyde med å gjøre avanserte arbeidsoppgaver; de har en tendens til å like ting som gir dem en følelse av mening.

Pleie og stell

Vi kan bare ikke komme over de bedårende oppreiste ørene! Og i likhet med en ulv har shepsky-blandingen en sterk snute og stikkende øyne.

De kan ha de brune øynene til en schæferhund, eller de blå/grønne øynene som er vanlige hos huskyer. De kan til og med ha to forskjellige farger på øynene! Valper med heterokromi er svært ettertraktet og koster mer. Men de er verdt det – de er så vakre og unike!

Akkurat som øynene, kan pelsen til gerberian shepsky ha ulike farger avhengig av hvilken av foreldrene de ligner mest på. Vanlige farger er hvit, grå, sølv, tan, rød og den klassiske schäferhundfargen – Sable!

Siden huskyen opprinnelig er en sledehund, er pelsen tilpasset det kalde klimaet i Sibir og Alaska. Det er en vanlig misforståelse at huskyer bare kan leve et lykkelig liv i nordlige områder med mye snø. De har imidlertid dobbel pels og kan felle én pels for å tilpasse seg varme temperaturer.

Shepskyen din vil også ha en dobbel pels som krever børsting to ganger i uken for å fremme riktig røyting og en sunn hud. I tillegg skader hyppige fullstendige bad de naturlige oljene i pelsen til din sherpherd husky. Dette kan føre til irritasjon og tørr, kløende hud. Bad den i stedet bare når det er nødvendig med en skånsom sjampo. Mellom hvert bad er det bare å rengjøre med en fuktig klut og bruke en giftfri deodoriseringsspray om nødvendig!

En luftig schæferhund/husky-blanding røyter mye. Det betyr at du må stelle valpen oftere for å holde den tykke pelsen frisk og fjerne død pels. Og siden pelsen er superfluffy, blir den lett filtret og floker seg. Regelmessig pelsstell er derfor nødvendig for å unngå at pelsen floker seg.

Børst schäferhund-husky-blandingen din flere ganger i uken. I tillegg bør du ta med hunden din til en kvalifisert hundefrisør annenhver måned. Husk å stelle valpene tidlig, slik at de blir vant til prosessen. Dette vil forenkle ting for deg og hunden din, spesielt hvis det er en schäferhund husky-blanding.

Helseproblemer og tilstander

Generelt er hybrider sunnere sammenlignet med renrasede hunder. Dette skyldes at nye gener blir introdusert til den eksisterende genpoolen, noe som styrker og utvider den. Men selv en hybridhund som en schäferhund blandet med husky kan arve helseproblemer fra en (eller begge) foreldrene. Denne hybriden lever mellom 10 og 13 år, og de kan utvikle forskjellige helseproblemer i løpet av denne levetiden.

La oss ta en titt på noen av helseproblemene til en husky-schäferhundblanding. Disse inkluderer:

 • Albue- og hoftedysplasi. Problem med dannelsen av leddene, som vanligvis resulterer i smertefull leddgikt.
 • Unge grå stær. Opasiteten til linsen i øynene til hunden, som ofte forårsaker blindhet.
 • Hornhinnedystrofi Opphopning av unormale materialer i hornhinnen, som forårsaker synshemming.
 • Progressiv retinal atrofi (PRA). Dette skjer i skumringsårene, med symptomer som nattblindhet, utvidede pupiller, manglende evne til å se i sterkt lys.
 • Kronisk degenerativ radikulomyopati (CDR). Dette er en degenerativ lidelse i nervene som styrer hundens bakbein.
 • Gastric Dilatation Volvulus (GDV). Oppblåsthet i magen, som resulterer i at magen vrir seg rundt seg selv.
 • Eksokrin bukspyttkjertelinsuffisiens (EPI). Manglende produksjon av nok enzymer som er nødvendige for å fordøye måltider.
 • Von Willebrands sykdom (vWD). Overdreven blødning forårsaket av en defekt blodplatefunksjon.
 • Kreft. Kreft er utbredt i denne hybriden.
 • Anal furunkulose. En smertefull infeksjon i hundens anus.
 • Panosteitt. Dette er en inflammatorisk bensykdom.
 • Allergier. German Shepherd Huskies er spesielt utsatt for luftbårne, kontakt- og matallergier.
 • Epilepsi. En nevrologisk lidelse som forårsaker ukontrollerte anfall og tap av bevissthet. Dette er kanskje det mest skremmende som kan skje denne hunden.
 • Andre. Nedsatt skjoldbruskkjertelfunksjon, dvergvekst, tråkkeputeforstyrrelser, svulster i nesehulen og eksem

Hva er prisen på en schæferhund?

En schæferhund/husky-blanding koster vanligvis rundt 4000 – 10000 NOK for valpen alene.

Diverse kostnader, inkludert trening, mat, leker og profesjonell pelspleie, vil komme opp i 11 000 kroner ekstra per år, gitt at det ikke dreier seg om medisinske problemer.

Fakta, tips og alt om schäferhund husky-blandingen

Shepskyer er blandingshunder. De er ikke renrasede som sine schäferhund- eller siberian husky-foreldre.

Hovedfargene til shepskier er brun, svart, krem, hvit, rød og blå. Pelsen er nesten aldri ensfarget, og er vanligvis en blanding av to eller flere farger.

Shepskier har vanligvis lang, tett pels og anbefales generelt ikke til personer med allergi. De har en tendens til å røyte ganske mye.

Shepskier har mye energi og gjør det ikke bra i leiligheter eller hjem der de er alene i lange perioder.

Disse hundenes forfedre stammer fra kalde klimaer, så de tåler kjølig vær veldig godt.

Noen sier at shepskyen er en krysning mellom en barnevakt og en politimann, som både er snill med og beskytter barna i familien.

Siste ord!

Hvis du fortsatt ikke har bestemt deg mellom disse to rasene, kan du alltids vurdere en krysning av schæfer og husky, også kjent som gerberian shepsky. Selv om disse gutta er en av de nyeste valpene på markedet, har de vist seg å være ganske populære, og de er virkelig søte!

Schäferhunden og huskyhunden har spesielle behov og passer ikke til alle familier. Hvis du tenker på å ønske en av disse gutta velkommen i familien, er det ekstremt viktig å undersøke dem grundig og sørge for at du kan tilpasse deg deres behov.

Når du er ferdig med undersøkelsene dine og er sikker på at en av disse gutta er noe for deg, kan du være sikker på at du får en vakker valp både innvendig og utvendig!