DIAMOND CLUB: THE FAMILIAR - Eno
Attachment-1

DIAMOND CLUB: THE FAMILIAR

– Radioheads In Rainbows og en 20 år gammel samleplate fra Beatservice er våre favorittplater, sier duoen The Familiar. Hør deres nye låt her.

Tekst Redaksjonen Foto Diamond Club

Del:

Singelklubben Diamond Club jobber kontinuerlig med å spore opp ny, lovende norsk musikk. Siden 2012 har Diamond Club og Brilliance Records gitt ut over 30 singler med artister som Kid Astray, The Lionheads, Kaja Gunnufsen, Ine Hoem og Mmm.

ENO presenterer i samarbeid med Diamond Club to nye låter hver måned i år.

I dag kan du bli kjent med The Familiar (Ruth Syvia Mirsky & Mads Martinsen) og høre deres låt «World Ends». Les intervju under.

– Hvem er dere?

Ruth: Min mor er født i Svolvær, så halvdelen av min familie bor i Norge. Jeg har norsk og amerikansk statsborgerskap, og jeg prøver å reise til Norge så ofte som mulig, for jeg føler meg hjemme der, og turene dit gir meg ny energi. Jeg opplever en ro der nordpå som jeg ikke har funnet noe annet sted. Jeg er født og oppvokst i New York City og bor der fortsatt.

Mads: Mads Martinsen fra Tromsø.

– Hvorfor lager dere musikk i stedet for å gjøre noe potensielt sett viktigere eller mer innbringende?

R: Ingenting rører meg dypere enn musikken. Jeg vil heller være en fattig låtforfatter og vokalist som opptrer, enn å ha all rikdom i verden. Mitt ønske er alltid å kunne å bruke min tid og energi på det jeg elsker.

M: Da jeg oppdaget at jeg faktisk kunne lage musikk selv (i 12-13-årsalderen), skjønte jeg at det var noe jeg aldri kunne ta for gitt. Derfor går det ikke én dag uten at jeg gjør noe musikalsk.

– Føler dere at dere hører hjemme i 2014, eller kunne dere ønske dere befant dere i en annen tid?

R: Noen ganger når jeg føler meg utslitt av den massive teknologibølgen i dagliglivet, lurer jeg på hvordan det ville vært å skape musikk på 1920-tallet.

M: Fikk jeg velge, skulle jeg vært produsent på sent 60- og tidlig 70-tall.

– Favorittalbum?

R: Radiohead: In Rainbows.

M: TOS.CD, gitt ut på Beatservice i 1994 og feirer 20 år i år, et av de albumene som har gjort størst inntrykk og gitt mest inspirasjon for meg gjennom tidene.

– Beskriv den første sangen dere skrev.

R: Jeg skrev min første låt i 5-klasse i forbindelse med en musikkonkurranse på skolen. Det var en R&B-sang som het «If You Give Me One More Chance», som jeg og en klassevenninne sang acappella. Det endte med at vi vant konkurransen og en enormt stor Hershey-sjokoladeplate.

M: Laget i «Lydinnspilling» i Windows 3.11, med en dårlig mikrofon. «Låta» besto mest av lyder jeg lagde med munnen eller med å slå på ting. Ble aldri gitt ut.

– Til slutt: Økt konkurranse og pressede fortjenestemarginger gjør at dere nå må formulere deres mål og delmål. Vær så god!

R: Mitt mål for fremtiden er å fortsette å skrive, så lenge gnisten er der.

M: Mitt eneste mål er å lage musikk så lenge jeg kan.