Takk for nå! - Eno
151

Takk for nå!

Etter fire og et halvt år og atten nummer kommer nå den siste ordinære utgaven av musikktidsskriftet ENO. Veien ligger åpen, så hvor i all verden skal vi dra?

Tekst Eirik Kydland Foto Another Green World

Del:

Kjære alle sammen.

Torsdag 4. desember er vår attende utgave på plass i bladhyllene! Der kan man lese om Arif, Yung Lean, Toni Basil, Earl Wilson, Anna of the North, Moon Relay, Magnus Moriarty, The Triffids og mye, mye mer.

Dette blir også den siste ordinære utgaven av musikktidsskriftet ENO.

Etter fire og et halvt år og atten utgaver velger vi å se videre og tenke nytt.

Da vi startet opp ENO, ønsket vi å heve nivået på og mangfoldet i den norske musikkjournalistikken. Vi ville inspirere og eksperimentere – gi en oppkvikkende innsprøytning til norske musikkskriverier. Ser vi rundt oss, har det da også skjedd noe siden 2010. Det skrives kløktig i små og store aviser og i egne musikkbilag, det lages strålende radio og gis ut bøker, fanziner og magasiner. Dette er så klart en del av en større utvikling, men at juryen som kåret oss til «Årets tidsskrift 2014», anerkjenner vårt arbeid ved å hevde at ENO har «løftet musikkjournalistikken her i landet», gjør oss kry.

Det er ikke slik at ENO dør.

Vi er allerede i gang med et større samarbeid med NRK P3 om filmserien «Neste generasjon», der vi leter etter unge musikere rundt om i landet. I tillegg planlegger vi en eller flere bokutgivelser i løpet av 2015, der vi skal videreutvikle og forbedre det vi har drevet med i magasinet. Det er altså formatet «kvartalsvis tidsskrift» vi sier farvel til for denne gang. For som Tomas Espedal – eller var det Morten Harket? – har formulert det: «Mørket er et sted, lyset er en vei».

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har lest, kjøpt, diskutert, kritisert, samarbeidet med, abonnert på og annonsert i ENO.

Og aller viktigst, en stor klem til alle bidragsyterne. For uten forlag, investorer eller en rik tante i ryggen har årene med ENO vært en oppvisning i entusiasme, formidlingsiver og dugnadsånd. Det er rørende å tenke på innsatsen til de over 120 skribentene, fotografene, illustratørene, redigererne og gode hjelperne som har vært med på å lage ENO.

Det har vært en ære å jobbe med dere.

Takk for nå. Vi møtes igjen!

Med vennlig hilsen
Rune Mortensen (AD), Bjørnar Paulsen (daglig leder), Behnam Farazollahi (utgiver) og Eirik Kydland (redaktør).

Stikkord: