«Gir akutt behov for Carling, Style Council og partydop» - Eno
vic_mensa

«Gir akutt behov for Carling, Style Council og partydop»

Ut i kveld? Gå høsten i møte med sommerens ti beste klubblåter.

Tekst Marit Andersen Foto (Vic Mensa)

Del:

Festivalsesongen er over. På Ibiza er det bare et par helger igjen før klubbene rydder inn stolene og kler på dansedamene for vinteren, og snart blir det for kaldt for DJ-ene å spille i bakgården på Jæger. Som vanlig har også denne sommeren vært høysesong for å oppdage de beste nye klubblåtene.

Her er ti av de aller sterkeste. Låter jeg kommer til å høre på resten av høsten, minst. (Ansvarsfraskrivelse: Lista har tung britisk og soulful salgsside. Ikke skyt meg.)

Dj Able – «The Right Way» (Vocal Mix) (Groove Odyssey)

Hvis noen kan fortelle meg hvem denne Dj Able er, så er jeg takknemlig! Alt jeg vet er at dette er en soulful house-tune av beste stort, utgitt på det svært pålitelige britiske plateselskapet  Groove Odyssey.

 

Dr. Meaker feat. Sian Evans- «Right Back» (Circus Records / V recordings)

 

Et drum&bass-band (!) fra Bristol og vokalisten fra Kosheen (kjent for klassikeren «Hide U» fra 2000) står for en av de beste og minst harry d&b-låtene på lenge.

 

Grades – «Freedom» (One More Tune)

Én av favorittsyslene til dagens unge houseprodusenter er å remikse eller sample r&b-klassikere fra 90- og 00-tallet. (Sjekk ut norske Finnebassen og Loveless for mer sånt). Her har London-gutten Grades gitt en av 00-tallets aller ypperste klubbsoul-låter, Jill Scotts «Golden», en riktig god UK garage-behandling.

 

Jennifer Hudson feat. R. Kelly – «It’s your world » (RCA)

Chicago house-legende Terry Hunter har produsert denne oppstemte godbiten for to av sine mest vokaltvelsignede bysbarn. Kells jobber etter eget utsagn med et housealbum, og etter å ha hørt denne låta er det grunn til å kjenne på en viss optimisme.

 

Sam Smith – «Stay With Me» (Shy FX Remix)

 

Britenes nye nasjonalcrooners powerballade i smakfull reggae/jungle-remiks kan føre til akutt behov for Carling-sider, vegg-til-vegg-tepper, Style Council og partydop. God save the Queen!

 

Shadow Child & Doorly – «Piano Weapon» (Polydor)

 

Shadow Child (tidligere kjent under navnet David Spoon) er en av de ypperste produsentene på den britiske housescenen for tiden, og har her gått sammen med sin amerikanske kollega Doorly for å bekrefte at det virkelig ikke finnes noe bedre her i verden enn pianohouse.

 

Ten Walls – «Walking with Elephants» (Original Mix)

Denne melankolske, blytunge skjønnheten har gått sin seiersgang over dansegulv over hele Europa i sommer, og viser at man ikke trenger bass når man har tuba.

 

Tourist  feat. Lianne La Havas – «Patterns» (Method Records)

 

Hipsteralarm! Hvis britisk musikkbransje anno 2014 hadde vært en amerikansk high school-kantine, hadde Tourist sittet på det kuleste bordet sammen med Disclosure, Sam Smith og deres med-låtskriver Jimmy Napes. Tourist (William Philips) skrev Smiths «Stay With Me» sammen med sistnevnte, og her er har de to laget svært emosjonell, sekulær twostep-gospel med Lianne La Havas, sist hørt på Princes nye singel «Clouds», på vokal. Phu!

 

Vic Mensa – «Down On My Luck» (Virgin EMI)

En 21-år gammel rapper fra Chicago lager soulful klubb-pop. Smilefjes.

 

Zo! Feat. Erro & Phonte – «We Are On The Move» (Joey Negro Revival Mix) (Z Records)

Keyboardisten til ukjent, amerikansk voksensoul-duo (The Foreign Exchange) kaller seg Zo! og lager boogie-låt med kongen av discohouse på remiksen. MÅ jo bli bra. Men videoen til originalen er så gledefremkallende at dere får søke opp remiksen selv.