72646_553600077992025_951116071_n

#11

KJØP UTGAVE SOM PDF HER 

I innspurten av arbeidet med dette nummeret har det gått med følgende: to store og middels gode pizzaer, ti røde epler, to klaser med grønne druer, åtte conference-pærer, fire pakker med lomper, et lite utvalg pålegg, en pose med mandler, macadamia-, cashew- og peanøtter, tre pakker tyggegummi, noen milligram med negler, et müslibrød, tolv småbokser med CB-øl, vann, en plate melkesjokolade, noen desiliter blomkålsuppe, et par porsjoner spagetti med kjøttboller og flere liter kaffe.

Kanskje litt for mye kaffe? I et oppglødd og animert øyeblikk bestemte vi oss nemlig for å endre format og design på bladet. Vi ville gjøre ENO litt større, litt kraftigere og litt lettere å lese. Vi er tross alt blitt to og et halvt år, og det er naturlig å vokse. Til samlere som har strukturert og tilpasset bokhyllene sine etter ENO-formatet, må vi bare beklage. Til gjengjeld kan vi denne gang tilby ekstra velsmakende innhold til de trøstespisende.

Nummeret du holder i hånden, inneholder nemlig en egen temadel om spenningsforholdet mellom musikk og mat. Den begynner på side 40, og er grunnen til oppramsingen av mat i innledningen av denne lederen. For som historiker Ira Braus skriver i boka Classical Cooks: A Gastrohistory Of Western Music: «You eat what you compose».

God lesning!

 

Eirik Kydland

Redaktør

 

KJØP UTGAVE SOM PDF HER 

 

Innhold:

10 Dawn Richard
Er symfonisk r&b lyden av 2013?

14 Kvelertak
Stavangerbandet er tilbake. Med låter om skalleboring og Rogaland.

18 Verdens kjedeligste sak
Ny og nitrist spalte!

20 Truls
Den tidligere Lukestar-vokalisten går en ny og overraskende vei: fra indie til r&b.

26 Studiobelysning
Ny spalte om lyd og teknikk. Først ut: pålegg.

28 Mudhoney
Det første grungebandet skal også bli det siste. Møt veteranene fra Seattle.

36 Bjørn Torske
DJ-legende snakker ut om DJ-hat og DJ-mat.

40 Mat- & musikk
Vi lytter med munnen og spiser med øret i dette nummerets matspesial.

46 Etegildet
Spisebordet fanger: Tre musikere prater med historisk mat i munnen.

62 Melkeproduksjoner
Tore Stavlund skriver om lyder fra meieriet og minner om melk.

70 Artistisk kokebok
Thomas Karlsen leker kokk og tar for seg musikere som leker kokker.

74 Yoguttene
De store bokstavers rapband anbefaler iskrem.

76 Petter Beyer
Visste du at kobeokser lytter til klassisk musikk? Rapkokk deler hemmeligheter på kjøkkenet.

80 Black Sabbath
Svein Strømmen reiser til Reading for å finne verdens tyngste scone.

89 Den store burgerjakten
Historien om da Beastie Boys lurte Aksel Kielland.

90 Sult
Er full eller tom mage best for kreativiteten? spør Håvard Nyhus.

 

Siste utgivelser