Biblioteksmusikk - Eno
KATE_BUSH_Colour_by_John_Carder_Bush (1)

Biblioteksmusikk

Kate Bush, Maja Ratkje og Bon Scott. ENO og Bergen Offentlige Bibliotek inviterer til musikalske møter hele oktober.

Tekst Redaksjonen Foto John Carder

Del:

I høst samarbeider ENO og Bergen Offentlige Bibliotek om flere samtalekvelder på biblioteket.

Det blir minikonserter, dyptpløyende samtaler om musikk, og noen møter som går inn i debatten om hvordan kjønn påvirker hvordan musikk forstås og vurderes.

– Bergen Offentlige Bibliotek er et fantastisk sted. Ukentlig kan man stikke innom og oppleve seriøse givende samtaler og debatter, helt gratis. Å samarbeide med biblioteket er derfor helt naturlig, sier ENO-redaktør Eirik Kydland.

Her er programmet for oktober 2014:

Kate Bush. 9. oktober, kl. 19.00

Musiker Jenny Hval og kritiker Martin Bjørnersen i samtale om Kate Bush, om produksjonene, seksualiteten i tekstene hennes, stemmen og innflytelsen hun har hatt på samtidens popmusikk. Tellef Raabe byr på minikonsert inspirert av Bush. Senere på kvelden spiller Martin Bjørnersen plater på Ujevnt.

 

Maja S.K. Ratkje. 16. oktober, kl. 16.30

Møte med komponist og musiker Maja S.K. Ratkje. I boka Stemmer. Eksperimentell kvinneglam fra 2013 skriver hun om å være kvinne i avantgardemusikken. Blant annet spør hun om hvorfor avantgarden er en mannsbastion og hvorfor hun stadig møter «en språkbruk som uten blygsel er kjønnsdiskriminerende».

 

Bon Scott. 30. oktober, kl. 19.00:

Det er 40 år siden den tidligere gjødselfarmeren, fengselsfuglen, fylliken og legenden Bon Scott (1946 – 1980) ble med i AC/DC. I årets første utgave av ENO ærklærte vi Bon Scott-året 2014 for åpnet, og denne kvelden markeres begivenheten ytterligere. Skribent Svein Strømmen, musikkritiker Audun Vinger og musiker Susanna Wallumrød kommer for å diskutere stemmen og fenomenet Scott, men også rockevokalistens harde kår i 2014. Det blir dessuten musikk fra Susanna.

Alle arrangmentene er gratis. Mer info her. Velkommen!