DIAMOND CLUB: THEIR - Eno
Helene_44 tekst 4

DIAMOND CLUB: THEIR

– Skulle ønske vi befant oss i 2008, sier Their. Hør poptrioens nye singel her.

Tekst Redaksjonen Foto Magnus Nordstrand

Del:

Singelklubben Diamond Club jobber kontinuerlig med å spore opp ny, lovende norsk musikk. Siden 2012 har Diamond Club og Brilliance Records gitt ut over 30 singler med artister som Kid Astray, The Lionheads, Kaja Gunnufsen, Ine Hoem og Mmm.

ENO presenterer i samarbeid med Diamond Club to nye låter hver måned i år.

I dag kan du bli kjent med Their og høre deres låt «The Door Of The Unknown». Under kan du lese intervju med bandet.

– Hvem er dere?

– Vi er en Oslo-basert poptrio som har en stor kjærlighet for Cola Zero, sladder og musikken vi holder på med. Der var vel egentlig alle fakta lagt på bordet, men det kan også nevnes at vi virkelig brenner for det vi driver med, og legger ned mye hardt arbeid for å nå målene våre.

– Hvorfor lager dere musikk i stedet for å gjøre noe potensielt sett viktigere eller mer innbringende?

– Vi sammenligner musikk med den store kjærligheten; når det er rett, så bare vet du det. Nei, for å være litt seriøs, så handler det om at vi har et ønske om å velge karriere utifra hva vi elsker å gjøre, fremfor å bare fokusere på hva som potensielt kan gi mest inntekt. Samtidig som eksponeringsbehovet ble for stort til at det holdt med kjøkkenkonserter hjemme foran mamma og pappa.

– Føler dere at dere hører hjemme i 2014, eller kunne dere ønske dere befant dere i en annen tid?

– 2014 er vel og bra på sin måte, men vi skulle heller ønske at vi befant oss i 2008, før Tinder og Wordfeud kom og ødela all nattesøvn, kreative impulser og grammatisk forståelse.

– Favorittalbum?

– Vi klarer ikke å bli enige om et favorittalbum, men Anders er stor fan av Boney M med «Take The Heat Off Me», og da spesielt «Daddy Cool»!

– Beskriv den første sangen dere skrev.

– Da vokalist Helene var liten, hadde hun et stort ønske om å delta på Melodi Grand Prix jr. Hun skrev en låt, var veldig stolt over denne, og viste den frem til sin mor etter at hun hadde øvd inn både koringer og dansetrinn med sine venninner i skogen. Det var da moren fortalte til Helenes store fortvilelse at hun hadde plagiert «La det svinge» av Bobbysocks.

– Til slutt: Økt konkurranse og pressede fortjenestemarginger gjør at dere nå må formulere mål og delmål. Vær så god.

– Hovedmålet vårt er å kunne leve av musikken, men da selvfølgelig igjennom å stå på flere ben og bekle flere roller i musikkbransjen. Målet vårt som band er selvfølgelig å bli superstjerner. Vil ikke alle det?

Stikkord: ,