– Det visuelle er veldig viktig - Eno

– Det visuelle er veldig viktig

Men Bow To Each Other mener de gjør klokt i å overlate tegnearbeidet til noen andre.

Tekst Kristine Lindebø og Wanda Nathalie Nordstrøm Foto Kristine Lindebø og Wanda Nathalie Nordstrøm

Del:

– Dette blir ikke veldig abstrakt, men en nydelig portrettering av hvordan vi så ut på scena mens vi spilte tidligere i dag, smiler Gunhild Ramsay Kristoffersen.

Hun og Megan Kovacs utgjør duoen Bow To Each Other. De kommer til ENO og Hi-Fi Klubbens tegnekrok på Øyafestivalen nesten rett etter at de hadde spilt lørdags ettermiddag, fortsatt med scenesminken på. De gjenskaper låta «Swim Out» ved hjelp av fargeblyanter, den siste låta de spilte på konserten.

– Vi har vært veldig gira på denne sangen, sier Gunhild.

– Det er også mye kul dansing når vi fremfører den, sier Megan.

bteo (1)

Duoen syns det visuelle aspektet i det de gjør er veldig viktig, og er spesielt fornøyd med illustrasjonene til debutplata deres «The Urge Drums», som er laget av Jens Carelius.

– Det ser fantastisk ut! Alt vi ba illustratøren om var at vi ønsket noe med en følelse av verdensrom. Bare ved å høre på musikken vår, lagde han omslagskunsten! Det er ganske utrolig, sier Gunhild.

– Det er best om andre tar seg av illustrasjonene, i hvert fall, ler Megan og ser ned på tegningen av «Swim Out», som begynner å ta form.

Hverken hun eller Gunhild har tegna så mye på mange år, noe som vises på tegninga, mener Gunhild. Megan får en idé. Kanskje hadde det vært spennende å bruke illustrasjon som en del av sceneshowet?

– Om noen malte et bilde på scena mens vi spilte, basert på følelsene de fikk når de hørte musikken vår? Det kunne blitt kult, sier hun.

Tegne om musikk-serien på Øya ble laget i samarbeid med Hi-Fi Klubben.